Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ryżowa z porem
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4887
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13397
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3211
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 980
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4887
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13397
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3211
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 980
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo, przestudzić i pokroić na mniejsze kawałki. Szynkę, paprykę ora ogórki pokroić w kosteczkę. Por pokroić na plasterki lub półplasterki. ( Jeśli nie lubicie ostrego smaku pora, można go przelać wrzątkiem na sicie lub wygnieść z solą i odstawić na kilka minut). Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać kukurydzę, majonez oraz śmietanę. Doprawić wszystko solą oraz pieprzem i wymieszać. Wierzch można posypać posiekanym koperkiem. Smacznego!