Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ryżowa z szynką, serem i cebulką

Sałatka ryżowa z szynką, serem i cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 1928

Dodano:

Odsłon: 214

Ostrzejszy aromat dzięki cebulce nadaję sałatce wyrazistego smaku.

Składniki

  • 100 g ryżu (użyłam 3 kolorowego)
  • puszka groszku
  • 2 średnie czerwone cebulki
  • 100 g szynki
  • 100 g sera żółtego
  • jogurt, majonez, sól, pieprz do smaku
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka ryżowa z szynką, serem i cebulką

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy, groszek odsączamy z wody, cebulę kroimy w kostkę, tak samo szynkę i ser.

  2. Dodajemy jogurt lub majonez (my nie lubimy "zbyt mokrej" dlatego dałam 2 łyżki jogurtu i łyżkę majonezu), doprawiamy wedle uznania i wszystko dokładnie mieszamy.

  3. Zalecam odstawić na godzinkę, wtedy sałatka będzie smaczniejsza jak przejdzie się smakiem, niż taka od razu po zrobieniu :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń