Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki ryżowe to najlepszy sposób na wykorzystanie resztek ryżu z innego dania. Do tej dodałam min. oliwki, ser mozzarellę, tuńczyka i avocado. Avocado którego tu użyłam było bardzo miękkie, właściwie rozpadło się podczas mieszania stając się składnikiem sosu.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2253
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2221
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 697
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 998
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1096
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2253
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2221
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 697
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 998
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1096
Składniki
Ugotować ryż i następnie przestudzić. Można użyć ryżu gotowanego wcześniej do innego dania. Mozzarellę i avocado pokroić w kostkę, tuńczyka odsączyć, zioła posiekać. Do ryżu dodać składniki sałatki ( oliwki, tuńczyka, mozzarellę i avocado) W oddzielnym naczyniu wymieszać składniki sosu (oliwa, sok z cytryny, sól i pieprz) i polać nimi sałatkę. Wszystko dokładnie przemieszać i odstawić na minimum 30 minut, żeby smaki się przegryzły.