Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki ryżowe to najlepszy sposób na wykorzystanie resztek ryżu z innego dania. Do tej dodałam min. oliwki, ser mozzarellę, tuńczyka i avocado. Avocado którego tu użyłam było bardzo miękkie, właściwie rozpadło się podczas mieszania stając się składnikiem sosu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13122
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2494
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3640
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4555
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13122
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2494
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3640
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4555
Składniki
Ugotować ryż i następnie przestudzić. Można użyć ryżu gotowanego wcześniej do innego dania. Mozzarellę i avocado pokroić w kostkę, tuńczyka odsączyć, zioła posiekać. Do ryżu dodać składniki sałatki ( oliwki, tuńczyka, mozzarellę i avocado) W oddzielnym naczyniu wymieszać składniki sosu (oliwa, sok z cytryny, sól i pieprz) i polać nimi sałatkę. Wszystko dokładnie przemieszać i odstawić na minimum 30 minut, żeby smaki się przegryzły.