Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki ryżowe to najlepszy sposób na wykorzystanie resztek ryżu z innego dania. Do tej dodałam min. oliwki, ser mozzarellę, tuńczyka i avocado. Avocado którego tu użyłam było bardzo miękkie, właściwie rozpadło się podczas mieszania stając się składnikiem sosu.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1849
Polecam, pychota.
Odsłon: 610
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1849
Polecam, pychota.
Odsłon: 610
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Składniki
Ugotować ryż i następnie przestudzić. Można użyć ryżu gotowanego wcześniej do innego dania. Mozzarellę i avocado pokroić w kostkę, tuńczyka odsączyć, zioła posiekać. Do ryżu dodać składniki sałatki ( oliwki, tuńczyka, mozzarellę i avocado) W oddzielnym naczyniu wymieszać składniki sosu (oliwa, sok z cytryny, sól i pieprz) i polać nimi sałatkę. Wszystko dokładnie przemieszać i odstawić na minimum 30 minut, żeby smaki się przegryzły.