Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki ryżowe to najlepszy sposób na wykorzystanie resztek ryżu z innego dania. Do tej dodałam min. oliwki, ser mozzarellę, tuńczyka i avocado. Avocado którego tu użyłam było bardzo miękkie, właściwie rozpadło się podczas mieszania stając się składnikiem sosu.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 356
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 247
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1385
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 356
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 247
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1385
Składniki
Ugotować ryż i następnie przestudzić. Można użyć ryżu gotowanego wcześniej do innego dania. Mozzarellę i avocado pokroić w kostkę, tuńczyka odsączyć, zioła posiekać. Do ryżu dodać składniki sałatki ( oliwki, tuńczyka, mozzarellę i avocado) W oddzielnym naczyniu wymieszać składniki sosu (oliwa, sok z cytryny, sól i pieprz) i polać nimi sałatkę. Wszystko dokładnie przemieszać i odstawić na minimum 30 minut, żeby smaki się przegryzły.