Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjalność kuchni północnej ,łatwa w przygotowaniu.
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 1026
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 224
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 1026
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 224
Składniki
Buraki po umyciu włożyłem do piekarnika ( zawinięte w folię aluminiową ) rozgrzanego do 200 stopni na ok. 60 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości buraków , im większe tym dłużej trzeba zapiekać. Ziemniaki ugotowałem do miękkości. Obrałem cebulę , drobno posiekałem , zagotowałem ją w bulionie i odstawiłem do wystygnięcia. Buraki , ziemniaki obrałem po ostygnięciu i pokroiłem w kostkę. Następnie włożyłem je do miski i zalałem rosołem z cebulą. Jabłka pokroiłem w kostkę. Filety śledziowe , pieczeń oraz ogórki konserwowe również pokroiłem w kostkę. Wszystkie składniki wymieszałem z ziemniakami , burakami i jabłkami. Śmietanę wymieszałem z musztardą , octem , sola i pieprzem , przyprawiłem szczyptą cukru. Sałatkę polałem sosem , wymieszałem i odstawiłem na trzy godziny ( najlepiej na całą noc ).