Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjalność kuchni północnej ,łatwa w przygotowaniu.
Buraki po umyciu włożyłem do piekarnika ( zawinięte w folię aluminiową ) rozgrzanego do 200 stopni na ok. 60 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości buraków , im większe tym dłużej trzeba zapiekać. Ziemniaki ugotowałem do miękkości. Obrałem cebulę , drobno posiekałem , zagotowałem ją w bulionie i odstawiłem do wystygnięcia.
Buraki , ziemniaki obrałem po ostygnięciu i pokroiłem w kostkę. Następnie włożyłem je do miski i zalałem rosołem z cebulą.
Jabłka pokroiłem w kostkę. Filety śledziowe , pieczeń oraz ogórki konserwowe również pokroiłem w kostkę. Wszystkie składniki wymieszałem z ziemniakami , burakami i jabłkami.
Śmietanę wymieszałem z musztardą , octem , sola i pieprzem , przyprawiłem szczyptą cukru.
Sałatkę polałem sosem , wymieszałem i odstawiłem na trzy godziny ( najlepiej na całą noc ).
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 15
Pyszne śniadaniowe muffiny na słono. Wypełnione szpinakiem i fetą smakują obł...
Odsłon: 17
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 16
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 548
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 15
Pyszne śniadaniowe muffiny na słono. Wypełnione szpinakiem i fetą smakują obł...
Odsłon: 17
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 16
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 548
Składniki
Buraki po umyciu włożyłem do piekarnika ( zawinięte w folię aluminiową ) rozgrzanego do 200 stopni na ok. 60 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości buraków , im większe tym dłużej trzeba zapiekać. Ziemniaki ugotowałem do miękkości. Obrałem cebulę , drobno posiekałem , zagotowałem ją w bulionie i odstawiłem do wystygnięcia. Buraki , ziemniaki obrałem po ostygnięciu i pokroiłem w kostkę. Następnie włożyłem je do miski i zalałem rosołem z cebulą. Jabłka pokroiłem w kostkę. Filety śledziowe , pieczeń oraz ogórki konserwowe również pokroiłem w kostkę. Wszystkie składniki wymieszałem z ziemniakami , burakami i jabłkami. Śmietanę wymieszałem z musztardą , octem , sola i pieprzem , przyprawiłem szczyptą cukru. Sałatkę polałem sosem , wymieszałem i odstawiłem na trzy godziny ( najlepiej na całą noc ).
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka z burratą
Sałatki
Surówka ze świeżych ogórków
Sałatki
Surówka z ogórków gruntowych
Sałatki
Sałatka z buraczkiem
Sałatka z burratą
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 16
Surówka ze świeżych ogórków
Surówka ze świeżych ogórków na pierwszy rzut oka przypomina klasyczną mizerię...
Odsłon: 418