Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę dobra sałatka. Sałatki śledziowe zawsze cieszą się powodzeniem. Oprócz takich warzyw jak bataty, fasola jest jeszcze papryka, marchewka, cebulka, czyli dostępne produkty. Olej lniany i ocet jabłkowy to samo zdrowie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8306
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 463
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8306
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 463
Składniki
Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie. Można 2 godziny, albo dłużej. Najlepiej spróbować jak śledzie są bardzo słone i jak bardzo słone mają pozostać. Dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić w kostkę. Fasolę namoczyć w wodzie na całą noc. Ugotować w osolonej wodzie i pozostawić na sitku żeby się osuszyła. Bataty ugotować w osolonej wodzie, w mundurkach. Obrać pokroić w kostkę. Cebulkę czerwoną pokroić w drobną kostkę. Szczypior posiekać. Obraną, surową marchewkę zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Z papryki usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Do salaterki włożyć przygotowane produkty i dokładnie wymieszać. Dodać ocet jabłkowy, olej lniany, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Jeszcze raz wymieszać. Przed podaniem oprószyć posiekanym koperkiem, albo udekorować piórkami koperku. Sałatka gotowa, można zajadać. Smacznego.