Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli brakuje pomysłów na sałatkę... oj znam to :-), proponuję śledziową sałatkę z burakami, najlepiej smakuje zrobiona dzień wcześniej . Polecam, bo jest naprawdę pyszna i szybko znika ze stołu.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 485
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 984
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 180
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2712
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 485
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 984
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 180
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2712
Składniki
Śledzie w oleju wyjąć z zalewy, pokroić na średnie kawałki i skropić sokiem z cytryny lub octem jabłkowym lub winnym. Zostawić na godzinę. Śledzie wiejskie są gotowe od razu i wystarczy je tylko pokroić.
Buraki umyć, osuszyć, każdy owinąć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni przez około godzinę. Następnie wystudzić, obrać i zetrzeć na grubych oczkach.
W misce wymieszać śmietanę, jogurt, chrzan, koperek, doprawić solą i pieprzem. Następnie sos połączyć z burakami. W naczyniu docelowym wykładać warstwowo buraki i śledzie. Górę sałatki posypać krojonymi drobno jajkami. Udekorować koperkiem i gotowe. Życzę smacznego :-)