Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli brakuje pomysłów na sałatkę... oj znam to :-), proponuję śledziową sałatkę z burakami, najlepiej smakuje zrobiona dzień wcześniej . Polecam, bo jest naprawdę pyszna i szybko znika ze stołu.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7595
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2658
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7595
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2658
Składniki
Śledzie w oleju wyjąć z zalewy, pokroić na średnie kawałki i skropić sokiem z cytryny lub octem jabłkowym lub winnym. Zostawić na godzinę. Śledzie wiejskie są gotowe od razu i wystarczy je tylko pokroić.
Buraki umyć, osuszyć, każdy owinąć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni przez około godzinę. Następnie wystudzić, obrać i zetrzeć na grubych oczkach.
W misce wymieszać śmietanę, jogurt, chrzan, koperek, doprawić solą i pieprzem. Następnie sos połączyć z burakami. W naczyniu docelowym wykładać warstwowo buraki i śledzie. Górę sałatki posypać krojonymi drobno jajkami. Udekorować koperkiem i gotowe. Życzę smacznego :-)