Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka śledziowa z jajkiem, cebulką i ziemniakami, doprawiona ostrym sosem musztardowym. Sprawdzi się na co dzień i od święta. Wypróbujcie ten przepis, a z pewnością nie pożałujecie.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5968
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9030
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8377
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5754
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5968
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9030
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8377
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5754
Składniki
Filety śledziowe zalej zimną wodą i odstaw do lodówki na całą noc. Na drugi dzień odsącz filety śledziowe i pokrój je na 2 cm paseczki.
Ziemniaki ugotuj w mundurkach do miękkości. Następnie je wystudź, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Jajka ugotuj na twardo, przestudź, obierz ze skorupki i pokrój w ćwiartki.
Cebulę pokój w piórka.
Natkę pietruszki opłucz, osusz i drobno poszatkuj.
W osobnej miseczce wymieszaj składniki sosu: dwa rodzaje musztardy, śmietanę, cukier i przyprawy. Gotowym sosem polej sałatkę śledziową.
Sałatkę śledziową z jajkami przed podaniem odstaw na 2-3 godziny do lodówki, żeby smaki się przegryzły.