Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka śledziowa z pieczonymi buraczkami. U nas na świątecznym stole jest od pokoleń.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 271
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 231
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1338
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 271
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 231
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1338
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Buraki obieramy, zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy ok 1 godziny w 200st C. Jaja gotujemy na twardo. Filety śledziowe, cebulę, jaja oraz ugotowane warzywa kroimy w kostkę. Na dnie miski wykładamy śledzie, następnie cebulkę. Smarujemy majonezem. Na to kładziemy buraki, ziemniaki, buraki. Każdą warstwę posypujemy solą i pieprzem. Każdą warstwę smarujemy majonezem. Na wierzch wysypujemy jaja.