Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka śledziowa z pieczonymi buraczkami. U nas na świątecznym stole jest od pokoleń.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1306
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36664
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3786
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 558
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2973
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1306
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36664
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3786
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 558
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2973
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Buraki obieramy, zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy ok 1 godziny w 200st C. Jaja gotujemy na twardo. Filety śledziowe, cebulę, jaja oraz ugotowane warzywa kroimy w kostkę. Na dnie miski wykładamy śledzie, następnie cebulkę. Smarujemy majonezem. Na to kładziemy buraki, ziemniaki, buraki. Każdą warstwę posypujemy solą i pieprzem. Każdą warstwę smarujemy majonezem. Na wierzch wysypujemy jaja.