Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka śledziowa z porem to przepyszna, warstwowa sałatka o wyjątkowym wyglądzie. Nieco słony śledź idealnie komponuje się z jajkami i chrupiącym porem. Buraki nie tylko dodają tu przyjemnej słodyczy, ale robi także jako imponujący barwnik, dzięki czemu wierzch wieńczy urocza, fioletowa pierzynka. Danie świetnie prezentuje się na wigilijnym stole.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2784
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 764
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2784
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 764
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Marchewki obierz i ugotuj do miękkości przez ok. 20 minut. Odstaw do ostygnięcia.
W osobnym rondlu ugotuj obrane buraki przez 45 minut do miękkości. Także odstaw i ostudź.
Ugotuj jajka na twardo. Obierz i pokrój je w dość duże kawałki.
Filety śledziowe pokrój na małe kawałki i odsącz z nadmiaru oleju.
Cebulę drobno posiekaj i przelej wrzącą wodą.
Białe części pora pokrój w półkola.
W misce sałatkowej układaj po kolei: połowę białych części pora, cebulę, śledzia.
Następnie posmaruj rybę kilkoma łyżkami majonezu, delikatnie wciskając go w śledzie. Posyp jajkami, a potem drugą połową pora. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Ponownie nałóż kilka łyżek majonezu.
Marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a następnie zetrzyj buraki.
Na wierzchu rozprowadź pozostały majonez.
Sałatkę śledziową z porem udekoruj natką pietruszki. Możesz wykorzystać plasterki marchewki i wyciąć z niej ozdobne kwiaty ze środkiem z majonezu. Podawaj po schłodzeniu w lodówce.