Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka śniadanie na polanie to warstwowa sałatka zawierająca same wspaniałości. Klasyczne połączenie ryby i jajek skąpanych w majonezie zostało podbite za pomocą wyrazistego żółtego sera oraz pieczarek. Dzięki temu sałatka posmakuje nawet najmłodszym. Najciekawszym dodatkiem jest tu z pewnością żurawina, która nadaje ciekawej słodyczy i nuty kwaskowatości. Sałatka jest także niezwykle efektowna i pięknie prezentuje się nawet na świątecznym stole.
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11419
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 187
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11419
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 187
Składniki
Tuńczyka odsącz z zalewy i rozdrobnij widelcem.
Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki, a następnie w paski. Podsmaż je na suchej patelni do całkowitego odparowania płynu.
Jajka ugotuj na twardo i grubo posiekaj.
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Natkę pietruszki drobno posiekaj.
W miseczce wymieszaj majonez z solą i pieprzem.
Na talerzach rozłóż obręcze sałatkowe. Układaj warstwami: tuńczyka, łyżkę majonezu, pieczarki, łyżkę majonezu, jajka, łyżkę majonezu i tarty żółty ser.
Sałatkę śniadanie na polanie posyp natką pietruszki i udekoruj odsączoną z zalewy żurawiną.
Danie włóż do lodówki na co najmniej 2 godziny. Obręcz zdejmuj bezpośrednio przed podaniem.