Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimowa sałatka z brązową soczewicą, pieczonym selerem i orzechami przełamana świeżą miętą. Zaskakujące połączenie smaków.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 258
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4967
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4839
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44905
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 521
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 258
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4967
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4839
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44905
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 521
Składniki
Soczewicę zalać wodą, dodać liście laurowe, gotować ok 50 minut aż będzie miękka. Podczas gdy soczewica się gotuje Piekarnik nagrzać do 180 stopni i upiec orzechy - potrwa to ok 10 minut (trzeba je często mieszać). Wyjąć odstawić do przestygnięcia. Jak przestygną umieścić w ścierce, pocierać tak żeby orzechy zgubiły łupinki, wyjąć, odłożyć.
Selera pociąć w małą kostkę W garnku zagotować wodę, dodać seler i gotować ok 15 minut aż będzie miękki. Odsączyć na sitku. W słoiku wymieszać oliwę, olej, ocet, sól i pieprz. Soczewicę odsączyć na sitku z wody, gorącą przełożyć do miski i zalać sosem, dodać połowę mięty, seler i orzechy - wymieszać. Posypać resztą mięty i podawać ciepłe.