Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka szczecińska to pyszna i zdrowa propozycja dla miłośników ryb. Jak to nad morzem, nie mogło zabraknąć tuńczyka, który jest nie tylko niskokaloryczny, ale także dostarcza dużej ilości białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dzięki temu wspiera odporność i zdrowe serce. Dodatek warzyw dodaje całości nieco słodyczy, a ogórek świetnie nawadnia organizm. Wszystko zostało połączone aksamitnym i kremowym sosem majonezowo-jogurtowym, który łączy smaki w jedną całość. To danie idealne także dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej, których zawsze odstręczała konieczność długotrwałego przygotowywania posiłków. Tutaj potrzebujesz zaledwie 5 minut i gotowe!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1791
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8342
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 741
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253331
Polecam.
Odsłon: 1434
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1791
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8342
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 741
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253331
Polecam.
Odsłon: 1434
Składniki
Tuńczyka odlej z zalewy i dobrze odciśnij. Przenieś go do miski sałatkowej.
Warzywa ze słoika odcedź na sitku i dodaj do ryby. Możesz także wykorzystać kukurydzę z puszki i samodzielnie ugotować 2 marchewki – kiedy będą miękkie, ostudź je i pokrój w drobną kostkę.
Ogórka pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je na sitku i posyp kilkoma szczyptami soli. Pozostaw na 15 minut, a następnie odciśnij z wody i przenieś do pozostałych składników sałatki szczecińskiej.
Paprykę pokrój w niewielką kostkę.
Przygotuj dressing. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą majonez, jogurt naturalny i przyprawy.
Przygotowanym sosem zalej sałatkę i wszystko dobrze wymieszaj. Wstaw całość do lodówki na co najmniej 2 godziny, a po tym czasie rozdziel sałatkę do mniejszych salaterek i podawaj.