Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znana sałatka. Jak trzeba zrobić coś szybko, to polecam.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1724
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15135
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3691
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8929
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1724
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15135
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3691
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8929
Składniki
Sos : w zamkniętym słoiku wymieszałem oliwę, ocet, roztarty czosnek i oregano. Energicznie potrząsałem, aż powstała emulsja. Sałatę porwałem na mniejsze kawałki. Szynkę i żółty ser pokroiłem w cienkie paski. Marchewkę po obraniu i umyciu starłem na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroiłem w piórka. Jajka ugotowane na twardo pokroiłem w cząstki. Pomidorki pokroiłem na połówki. Listki bazylii umyłem i posiekałem. Wszystkie składniki sałatki połączyłem, polałem sosem, doprawiłem solą i pieprzem.