Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W okresie truskawkowo-szparagowym to moja ulubiona sałatka, którą jemy z apetytem na podwieczorek lub drugie śniadanie. Wystarczy parę składników i za ok. 10 minut mamy pyszne, zdrowe danie. Sałatkę przygotowałam na Wzgórzu Randaberg, z którego jak na dłoni widać plażę i pobliskie wyspy. Po gotowaniu w pełnym słońcu, miło było schłodzić stopy w morzu...
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1533
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 767
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1533
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 767
Składniki
Na suchej patelni prażę orzechy i odstawiam do ostudzenia.
Oddzielam zdrewniałe końcówki szparagów a resztę kroję w podłużne paski. Główki zostawiam w całości.
Na patelni grillowej lub zwykłej rozgrzewam oliwę i podsmażam szparagi. Dodaję sól i pieprz.
W międzyczasie kroję truskawki i fetę.
Z podanych wyżej składników mieszam dressing.
Na talerzu układam rukolę, szparagi, truskawki, fetę.
Posypuję prażonymi orzechami, polewam dressingiem i ozdabiam listkami mięty.