Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oryginalny smak, najlepszy z sezonowych słodkich truskawek z odrobiną pikantnego dodatku i sosem z mango lub cytrynowo -miodowego - lekka kolacja, przekąska, dodatek do dania głównego
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1435
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7363
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2857
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1435
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7363
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2857
Składniki
Szpinak myję, czasami pozbawiam ogonków. Truskawki myję, odcinam szypułki, kroję na mniejsze kawałki. Ostrą papryczkę bez pestek drobno siekam lub kroję cieniusieńkie plasterki. Składniki delikatni mieszam.
Z bardzo dojrzałego mango wyciskam sok lub blenduję jeden gruby plater (2cm) i polewam sałatkę. Gotowe! Ten sma jest niepowtarzalny i nieziemski, polecam:)
Jesli akurat nie mam mango, robię szybki sos cytrynowo-miodowy: 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu jabłkowego Intensywnie mieszam i gotowe! W smaku jest podobny do białego balsamico dostępnego w sklepach.