Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka szwajcarska Magdy Gessler to bardzo proste w wykonaniu danie, bardzo różniące się od znanych w Polsce przez nas sałatek i surówek. Tutaj pierwsze skrzypce grają żółty ser i cervelat – który można zastąpić serdelkami lub mortadelą. Dzięki temu całość jest bardzo wyrazista w smaku i sycąca. Dodatek ogórków konserwowych nadaje sałatce lekkiej kwaskowatości. To potrawa, która sprawdzi się nie jako dodatek do obiadu, ale samodzielne danie – na przykład na kolację.
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 26
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 349
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 26
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 349
Składniki
Przygotuj sos. Wszystkie składniki wymieszaj w osobnej miseczce do połączenia składników. Wstaw do lodówki celem schłodzenia.
Serdelki obrać z folii i pokroić w cienkie plastry. Plastry sera także pokrój w cienkie paseczki. Korniszony pokrój w dość drobną kostkę, a cebulę w piórka. Wszystkie składniki przełóż do miski i wymieszaj ze sobą.
Sałatkę po szwajcarsku zalej sosem tuż przed podaniem. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki. Podawaj na zimno.