Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka szwajcarska Magdy Gessler to bardzo proste w wykonaniu danie, bardzo różniące się od znanych w Polsce przez nas sałatek i surówek. Tutaj pierwsze skrzypce grają żółty ser i cervelat – który można zastąpić serdelkami lub mortadelą. Dzięki temu całość jest bardzo wyrazista w smaku i sycąca. Dodatek ogórków konserwowych nadaje sałatce lekkiej kwaskowatości. To potrawa, która sprawdzi się nie jako dodatek do obiadu, ale samodzielne danie – na przykład na kolację.
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 98
Nieustanie szukamy nowych pomysłów na obiad z kurczakiem, a ten od razu mi si...
Odsłon: 751
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 706
Polecam na rodzinny obiad.
Odsłon: 44
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 169
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 98
Nieustanie szukamy nowych pomysłów na obiad z kurczakiem, a ten od razu mi si...
Odsłon: 751
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 706
Polecam na rodzinny obiad.
Odsłon: 44
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 169
Składniki
Przygotuj sos. Wszystkie składniki wymieszaj w osobnej miseczce do połączenia składników. Wstaw do lodówki celem schłodzenia.
Serdelki obrać z folii i pokroić w cienkie plastry. Plastry sera także pokrój w cienkie paseczki. Korniszony pokrój w dość drobną kostkę, a cebulę w piórka. Wszystkie składniki przełóż do miski i wymieszaj ze sobą.
Sałatkę po szwajcarsku zalej sosem tuż przed podaniem. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki. Podawaj na zimno.