Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna sałatka z ogórków i marchewki, którą najlepiej przygotować latem, by cieszyć się smakiem ulubionych warzyw przez cały rok. Będzie świetnym dodatkiem do obiadu, grilla, a nawet do kanapek. Kluczem do idealnej sałatki szwedzkiej są odpowiednie przyprawy.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 116
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1378
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 479
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15582
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 116
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1378
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 479
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15582
Składniki
Umyj warzywa, marchew obierz. Wszystko pokrój w cienkie plasterki. Do około dwóch litrów wody dodaj sól i odstaw na trzy godziny.
Włóż ogórki do słoików, dodaj pieprz oraz ziarna ziela angielskiego i gorczycy. Wodę z solą ugotuj z dodatkiem cukru i octu. Przygotowaną zalewę przelej do słoików z ogórkami i mocno zakręć. Wstaw je do ciepłej wody i gotuj przez koło kwadrans. Po ugotowaniu i wyjęciu z wody odwróć słoiki do góry dnem.