Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka tabbouleh jest popularna w krajach Bliskiego Wschodu. Choć istnieje wiele jej wersji, to każda z nich jest świetną przekąską lub dodatkiem do dań mięsnych i wegetariańskich. Wypróbuj prosty przepis na tabbouleh - na pewno nie pożałujesz.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 318
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1441
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 504
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1211
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 318
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1441
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 504
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1211
Składniki
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie dobrze odcedź i wsyp do miski.
Sparz pomidora, wykrój szypułkę i obierz go ze skórki (ten krok możesz pominąć). Pokrój na ćwiartki, a następnie usuń miąższ z nasionkami. Twardą część pomidora pokrój w kostkę. Przełóż do miski.
Opłucz dokładnie, a następnie osusz natkę pietruszki i szczypiorek. Poszatkuj osobno i wsyp oba składniki do miski.
Dopraw cynamonem, solą i pieprzem. Wlej też sok wyciśnięty z jednej cytryny. Przemieszaj wszystko dobrze. Sałatka tabbouleh gotowa!