Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykła wersja sałatki z paluszkami krabowymi, podawana w atrakcyjny sposób.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 845
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 249
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31489
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 845
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 249
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31489
Składniki
Marchew gotowaną natrzeć na tarce o grubych albo średnich oczkach, jak kto lubi.
Ser żółty natrzeć na tarce o średnich oczkach.
Jajka gotowane natrzeć na tarce o grubych oczkach.
Paluszki krabowe pokroić w drobną kosteczkę.
Dalej składniki wykładać na talerzu albo półmisku równymi okrągłymi warstwami.
Równą okrągłą warstwą wyłożyć solone krakersy i obfite nasmarować majonezem.
Na krakersy wyłożyć marchewkę, nasmarować majonezem.
Następną warstwą są jajka (nasmarować majonezem). Marchewkę i jajka można lekko posolić, ale trzeba uważać bo krakersy są solone.
Dalej wyłożyć ser żółty (nasmarować majonezem).
Ostatniej warstwą są paluszki krabowe (nasmarować majonezem).
Górę sałatki ozdobić krakersami.
Warstwy można powtórzyć, ale składników w tym wypadku trzeba użyć więcej. Nie obowiązkowo każdą warstwę przekładać majonezem, jednak sałatka nie powinna być sucha.
Gotową sałatkę dać do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Smacznego!