Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykła wersja sałatki z paluszkami krabowymi, podawana w atrakcyjny sposób.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22568
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14887
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4678
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44509
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 625
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 640
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22568
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14887
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4678
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44509
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 625
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 640
Składniki
Marchew gotowaną natrzeć na tarce o grubych albo średnich oczkach, jak kto lubi.
Ser żółty natrzeć na tarce o średnich oczkach.
Jajka gotowane natrzeć na tarce o grubych oczkach.
Paluszki krabowe pokroić w drobną kosteczkę.
Dalej składniki wykładać na talerzu albo półmisku równymi okrągłymi warstwami.
Równą okrągłą warstwą wyłożyć solone krakersy i obfite nasmarować majonezem.
Na krakersy wyłożyć marchewkę, nasmarować majonezem.
Następną warstwą są jajka (nasmarować majonezem). Marchewkę i jajka można lekko posolić, ale trzeba uważać bo krakersy są solone.
Dalej wyłożyć ser żółty (nasmarować majonezem).
Ostatniej warstwą są paluszki krabowe (nasmarować majonezem).
Górę sałatki ozdobić krakersami.
Warstwy można powtórzyć, ale składników w tym wypadku trzeba użyć więcej. Nie obowiązkowo każdą warstwę przekładać majonezem, jednak sałatka nie powinna być sucha.
Gotową sałatkę dać do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Smacznego!