Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka-torcik z paluszkami krabowymi

Sałatka-torcik z paluszkami krabowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 173

Dodano:

Odsłon: 4358

Niezwykła wersja sałatki z paluszkami krabowymi, podawana w atrakcyjny sposób.

Składniki

  • krakersy solone 150-200 g
  • paluszki krabowe 1 opakowanie
  • marchew gotowana 2 szt. średniej wielkości
  • ser żółty 150 g
  • jajka gotowane na twardo 3 szt.
  • majonez 8-10 łyżek
  • sól do smaku
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka-torcik z paluszkami krabowymi

Przygotowanie

  1. Marchew gotowaną natrzeć na tarce o grubych albo średnich oczkach, jak kto lubi.

  2. Ser żółty natrzeć na tarce o średnich oczkach.

  3. Jajka gotowane natrzeć na tarce o grubych oczkach.

  4. Paluszki krabowe pokroić w drobną kosteczkę.

  5. Dalej składniki wykładać na talerzu albo półmisku równymi okrągłymi warstwami.

  6. Równą okrągłą warstwą wyłożyć solone krakersy i obfite nasmarować majonezem.

  7. Na krakersy wyłożyć marchewkę, nasmarować majonezem.

  8. Następną warstwą są jajka (nasmarować majonezem). Marchewkę i jajka można lekko posolić, ale trzeba uważać bo krakersy są solone.

  9. Dalej wyłożyć ser żółty (nasmarować majonezem).

  10. Ostatniej warstwą są paluszki krabowe (nasmarować majonezem).

  11. Górę sałatki ozdobić krakersami.

  12. Warstwy można powtórzyć, ale składników w tym wypadku trzeba użyć więcej. Nie obowiązkowo każdą warstwę przekładać majonezem, jednak sałatka nie powinna być sucha.

  13. Gotową sałatkę dać do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń