Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki Meksykańskie to połączenie ogórka z cytryną. W tym roku pięknie mi rośnie.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy w zimnej wodzie, studzimy. Jajka lekko ubijamy, mieszamy z oscypkiem i szczypiorkiem. Smażymy omlet, potem lekko przestudzony kroimy w paski. Kapustę, ogórek, paprykę i marchewkę kroimy w cienkie paski. Szczypiorek tniemy na kawałki, orzechy grubo siekamy. Składniki sosu mieszamy, dolewając nieco wody. W misce łączymy wszystkie składniki, delikatnie mieszamy. Całość możemy skropić octem balsamicznym.