Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki Meksykańskie to połączenie ogórka z cytryną. W tym roku pięknie mi rośnie.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5931
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9011
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8324
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5710
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5931
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9011
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8324
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5710
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy w zimnej wodzie, studzimy. Jajka lekko ubijamy, mieszamy z oscypkiem i szczypiorkiem. Smażymy omlet, potem lekko przestudzony kroimy w paski. Kapustę, ogórek, paprykę i marchewkę kroimy w cienkie paski. Szczypiorek tniemy na kawałki, orzechy grubo siekamy. Składniki sosu mieszamy, dolewając nieco wody. W misce łączymy wszystkie składniki, delikatnie mieszamy. Całość możemy skropić octem balsamicznym.