Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki Meksykańskie to połączenie ogórka z cytryną. W tym roku pięknie mi rośnie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5618
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1102
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5618
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1102
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy w zimnej wodzie, studzimy. Jajka lekko ubijamy, mieszamy z oscypkiem i szczypiorkiem. Smażymy omlet, potem lekko przestudzony kroimy w paski. Kapustę, ogórek, paprykę i marchewkę kroimy w cienkie paski. Szczypiorek tniemy na kawałki, orzechy grubo siekamy. Składniki sosu mieszamy, dolewając nieco wody. W misce łączymy wszystkie składniki, delikatnie mieszamy. Całość możemy skropić octem balsamicznym.