Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ukraińska to pyszna propozycja, która sprawdzi się jako dodatek do każdego rodzaju dania – śniadania, obiadu czy kolacji. Jest pełna pysznych warzyw, a tym samym witamin i minerałów. Dodatek ogórków kiszonych nadaje całości ciekawego, kwaskowatego akcentu. Ziemniaki i buraki są niesamowicie pożywne, dlatego nie należy się wahać przed spakowaniem sałatki do śniadaniówki. Wyjątkowy jest też kolor tej potrawy – krwiście i wyraziście czerwony, z niewielkimi akcentami zieleni i bieli. Będzie się wyróżniać na stole.
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 59
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4779
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 59
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4779
Składniki
Marchewki obierz. Buraki i ziemniaki umyj, ale nie obieraj. Buraki przekrój dodatkowo na pół.
Miękkie warzywa wyjmij z piekarnika i całkowicie ostudź. Ziemniaki i buraki obierz. Pokrój je w kostkę o boku ok. 5 mm. Marchewki, ogórki kiszone i cebulę także pokrój.
Do miski przełóż wszystkie warzywa oraz odcedzony groszek. Sałatkę zalej octem i oliwą. Wymieszaj do połączenia.
Sałatkę ukraińską podawaj po schłodzeniu w lodówce, udekorowaną siekaną natką pietruszki.