Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka waldorf wywodzi się ze Stanów Zjednoczonych, a konkretniej Nowego Jorku. Po raz pierwszy zadebiutowała na balu charytatywnym szpitala. św. Marii dla Dzieci w 1896 roku. Wtedy miała podstawową wersję złożoną z jabłka, selera i majonezu. Dziś urozmaica się nią winogronami, sałatą oraz orzechami. Zobacz naszą propozycję.
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2050
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 310
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 861
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 999
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 312
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2050
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 310
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 861
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 999
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 312
Składniki
Jabłka umyj, obierz i pozbądź się gniazd nasiennych. Pokrój w kostkę średniej wielkości. Skrop sokiem z cytryny i posyp cukrem. Przełóż do dużej miski. Winogrona opłucz. Przekrój je na pół i dodaj do jabłek. Alternatywą dla winogron są rodzynki. Seler naciowy także opłucz, osusz, a następnie pokrój w plasterki. Dołóż do miski.
Orzechy włoskie posiekaj. Na chwilę umieść je na rozgrzanej patelni, aby były lekko prażone. Kiedy się zarumienią, dodaj do pozostałych składników. Ulubioną sałatę opłucz, osusz i porwij na drobniejsze kawałki. Przełóż do miski i wszystkie składniki wymieszaj. W małej miseczce wymieszaj majonez i jogurt naturalny z solą i pieprzem. Dopraw sosem sałatkę i połącz składniki. Umieść całość w lodówce na kilkadziesiąt minut, aby smaki się przegryzły.