Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka warstwowa:) Sprawdzi się nie tylko na imprezy ale również na święta. Zachwyci gości nie tylko wyglądem ale i smakiem. Gorąco polecam, jest naprawdę łatwa w wykonaniu :)
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4002
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 964
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4374
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 207
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 373
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4002
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 964
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4374
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 207
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 373
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki obieramy, kroimy i smażymy na patelni z odrobiną soli. Ogórki kroimy w kostkę. Tuńczyka, ogórki oraz kukurydzę odcedzamy na sitku ( każde z osobna:) ) Żółty ser tarkujemy na małych oczkach. Rzodkiewkę oraz szczypiorek posiekać. 6 jajek po ugotowaniu i ostudzeniu pokroić w kostkę. 4 jajka zostawiamy do dekoracji
Majonez, jogurt oraz przyprawę do sałatek połączyć ze sobą
1 warstwa: 6 jajek wykładamy na dno tortownicy, na jajka wrzucamy usmażone i przestudzone pieczarki, rozkładamy równomiernie po całości. Na to rozsmarowujemy 3 łyżki sosu majonezowego, delikatnie przygniatając składniki łyżką, tak by nam się trochę zasklepiły. 2 warstwa: kukurydza oraz tuńczyk, na to znów sos. 3 warstwa: pokrojone w kostkę ogórki korniszone oraz starkowany żółty ser na to sos. Wszystkie warstwy przygniatamy delikatnie łyżką. Do dekoracji : szczypiorek, rzodkiewka oraz (pozostałe) 4 jajka pokrojone w plastry. Forma dekoracji dowolna, warstwy oraz składniki można dobierać samemu, ważne by było smacznie, syto i kolorowo. Smacznego!!