Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka warstwowa:) Sprawdzi się nie tylko na imprezy ale również na święta. Zachwyci gości nie tylko wyglądem ale i smakiem. Gorąco polecam, jest naprawdę łatwa w wykonaniu :)
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17993
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5340
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 1231
Przepyszny deser możesz przygotować z połączenia białk jaj i pistacji. Pistac...
Odsłon: 244
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17993
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5340
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 1231
Przepyszny deser możesz przygotować z połączenia białk jaj i pistacji. Pistac...
Odsłon: 244
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 240
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki obieramy, kroimy i smażymy na patelni z odrobiną soli. Ogórki kroimy w kostkę. Tuńczyka, ogórki oraz kukurydzę odcedzamy na sitku ( każde z osobna:) ) Żółty ser tarkujemy na małych oczkach. Rzodkiewkę oraz szczypiorek posiekać. 6 jajek po ugotowaniu i ostudzeniu pokroić w kostkę. 4 jajka zostawiamy do dekoracji
Majonez, jogurt oraz przyprawę do sałatek połączyć ze sobą
1 warstwa: 6 jajek wykładamy na dno tortownicy, na jajka wrzucamy usmażone i przestudzone pieczarki, rozkładamy równomiernie po całości. Na to rozsmarowujemy 3 łyżki sosu majonezowego, delikatnie przygniatając składniki łyżką, tak by nam się trochę zasklepiły. 2 warstwa: kukurydza oraz tuńczyk, na to znów sos. 3 warstwa: pokrojone w kostkę ogórki korniszone oraz starkowany żółty ser na to sos. Wszystkie warstwy przygniatamy delikatnie łyżką. Do dekoracji : szczypiorek, rzodkiewka oraz (pozostałe) 4 jajka pokrojone w plastry. Forma dekoracji dowolna, warstwy oraz składniki można dobierać samemu, ważne by było smacznie, syto i kolorowo. Smacznego!!