Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na każdą okazję. Przepis pochodzi z 411. odcinka programu "Ewa gotuje".
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 134
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 34
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 141
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 532
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4833
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 134
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 34
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 141
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 532
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4833
Składniki
Ukręcić domowy majonez. Jajka wybić do miski lub od razu do dużego słoika. Dodać ocet, posłodzić, posolić i zmiksować blenderem. Dodać musztardę i jeszcze raz zblendować. Stopniowo, cieniutkim strumieniem i cały czas miksując, dolać olej – sos powinien zrobić się biały i gęsty.
Zrobić sos. Majonez wymieszać z kurkumą, doprawić do smaku białym pieprzem.
Filety śledziowe pokroić w paseczki. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać z posiekaną cebulą. Ułożyć na dnie szklanych słoiczków.
Zrobić kolejne warstwy z pokrojonych w plasterki ziemniaków, sosu majonezowego, pokrojonych ogórków kiszonych, startego sera koziego i pokrojonych buraków. Udekorować sosem i miętą.