Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dzisiaj na prostą, a jednocześnie wyjątkową sałatkę warstwową z kaszą kuskus i tuńczykiem. Ta pyszna sałatka nie tylko zachwyci Wasze podniebienie, ale także oczaruje swoim pięknym wyglądem.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Kaszę kuskus wsypujemy do miski i zalewamy ją połową szklanki wrzącej wody, miskę przykrywamy talerzem i odstawiamy na 5 minut, gotową kaszę mieszamy. Ugotowane na twardo jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę drobno siekamy. Ogórki małosolne kroimy w kostkę.
Na dnie szklanej miski dokładnie rozprowadzamy kaszę kuskus. Na warstwie kaszy umieszczamy odsączonego z oleju i rozdrobnionego tuńczyka. Na tuńczyku równo rozprowadzamy starte jajka. Kolejną warstwę sałatki stanowi czerwona posiekana cebula. Na warstwie cebuli układamy odsączoną z zalewy kukurydzę. Na kukurydzy umieszczamy ogórki małosolne. Przedostatnią warstwę sałatki stanowi majonez, który równomiernie rozprowadzamy i posypujemy czarnym pieprzem. Na wierzchu sałatki umieszczamy posiekaną natkę pietruszki. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.