Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dzisiaj na prostą, a jednocześnie wyjątkową sałatkę warstwową z kaszą kuskus i tuńczykiem. Ta pyszna sałatka nie tylko zachwyci Wasze podniebienie, ale także oczaruje swoim pięknym wyglądem.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22768
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15140
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4854
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45462
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22768
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15140
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4854
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45462
Składniki
Kaszę kuskus wsypujemy do miski i zalewamy ją połową szklanki wrzącej wody, miskę przykrywamy talerzem i odstawiamy na 5 minut, gotową kaszę mieszamy. Ugotowane na twardo jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę drobno siekamy. Ogórki małosolne kroimy w kostkę.
Na dnie szklanej miski dokładnie rozprowadzamy kaszę kuskus. Na warstwie kaszy umieszczamy odsączonego z oleju i rozdrobnionego tuńczyka. Na tuńczyku równo rozprowadzamy starte jajka. Kolejną warstwę sałatki stanowi czerwona posiekana cebula. Na warstwie cebuli układamy odsączoną z zalewy kukurydzę. Na kukurydzy umieszczamy ogórki małosolne. Przedostatnią warstwę sałatki stanowi majonez, który równomiernie rozprowadzamy i posypujemy czarnym pieprzem. Na wierzchu sałatki umieszczamy posiekaną natkę pietruszki. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.