Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka, która doskonale prezentuje się na stole
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 127
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 127
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Składniki
Ogórka, paprykę i jajka pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce. Mieszankę warzywną odsączyć z zalewy.
W przezroczystej salaterce ułożyć kiełki. Posmarować majonezem. Ułożyć warstwę papryki. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć cienką warstwą majonezu. Układać kolejne warstwy z mieszanki warzywnej, sera, ogórka, jajek; każdą z nich oddzielić cienką warstwą majonezu.
Wierzch przykryć grubszą warstwą majonezu. Udekorować kiełkami i szczypiorkiem. Schłodzić przez min. 1 godzinę.