Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warstwowa z mięsem mielonym to idealne danie na śniadanie, lunch czy kolację. Sprawdzi się też przy wszystkiego rodzaju imprezach rodzinnych, wydarzeniach czy spotkaniach ze znajomymi.
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6678
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6678
Składniki
Przygotuj mięso. Na patelni rozgrzej olej. Dołóż siekane czosnek, zieloną cebulkę i cebulę. Smaż je przez minutę.
Dodaj mięso mielone, sól i pieprz. Smaż do zrumienienia, rozbijając je na drobniejsze kawałki. Dopraw całość pozostałymi składnikami – imbirem, miodem, sosem sojowym. Smaż całość przez kolejne 1-2 minuty.
Odłóż i przestudź.
Ogórki konserwowe pokrój w kostkę lub paseczki.
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Pokrój je w kostkę – białka osobno, żółtka osobno.
Marchewkę ugotuj w wodzie al dente. Odcedź i drobno ją posiekaj.
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Przygotuj dressing, mieszając w miseczce wszystkie składniki.
Na dnie miski sałatkowej rozłóż ogórki kiszone, a następnie mięso mielone. Polej je kilkoma łyżkami sosu.
Następnie połóż białka, marchewkę i żółtka. Polej całość resztą sosu, a wierzch udekoruj tartym żółtym serem.
Sałatkę warstwową z mięsem mielonym podawaj od razu po przygotowaniu.