Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobrze pasuje na śniadanie, na kolację, albo na imprezę, na spotkanie rodzinne. Polecam.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 960
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2834
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 960
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2834
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać i każde pokroić na cztery części. Umyte i osuszone gałązki selera zetrzeć na tarce do warzyw, albo drobniutko pokroić. Pora pokroić w półplasterki. Fasolę wyłożyć na sito i przelać zimną woda. Poczekać żeby obciekła. To samo zrobić z kukurydza. Ananasy z puszki pokroić w małe kawałki. W salaterce ( średnica 20 cm ) na dno wyłożyć połowę selera. Na selerze ułożyć jajka. Jajka oprószyć solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. Na jajka wyłożyć czerwona fasolę, a na fasolę ananas. Następnie pozostałą część selera naciowego. Teraz kukurydza i kolejna warstwa to por. Z podanych składników zrobić sos. Sałatkę polać sosem. Przed podaniem można schłodzić kilka minut w lodówce. Smacznego.