Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobrze pasuje na śniadanie, na kolację, albo na imprezę, na spotkanie rodzinne. Polecam.
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2889
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 79
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1392
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12538
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2889
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 79
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1392
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12538
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać i każde pokroić na cztery części. Umyte i osuszone gałązki selera zetrzeć na tarce do warzyw, albo drobniutko pokroić. Pora pokroić w półplasterki. Fasolę wyłożyć na sito i przelać zimną woda. Poczekać żeby obciekła. To samo zrobić z kukurydza. Ananasy z puszki pokroić w małe kawałki. W salaterce ( średnica 20 cm ) na dno wyłożyć połowę selera. Na selerze ułożyć jajka. Jajka oprószyć solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. Na jajka wyłożyć czerwona fasolę, a na fasolę ananas. Następnie pozostałą część selera naciowego. Teraz kukurydza i kolejna warstwa to por. Z podanych składników zrobić sos. Sałatkę polać sosem. Przed podaniem można schłodzić kilka minut w lodówce. Smacznego.