Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowna sałatka warstwowa z tuńczykiem z puszki, jajkami, kukurydzą i żółtym serem. Podpatrzyłam ją jakiś czas temu na imprezie u sąsiadki i od tego czasu chętnie ją przyrządzam. Sprawdzi się na święta oraz podczas rodzinnych imprez czy Sylwestra.
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28740
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 266
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28740
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 266
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy ze skorupki. Biała oddzielamy od żółtek. Do jednej miski ścieramy na tarce białka, do drugiej żółtka.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Solimy i odstawiamy, żeby puściła sok.
Tuńczyka przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem.
Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Ser żółty ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Na spód szklanej miski wykładamy białka, następnie układamy połowę tuńczyka. Przykrywamy go warstwą skrojonej drobno cebuli. Następnie wykładamy kolejną warstwę tuńczyka. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem. Rozsmarowujemy połowę majonezu.
Na majonez wykładamy starty ser, następnie kukurydzę, resztę majonezu i starte żółtka. Gotową sałatkę przed podaniem schładzamy w lodówce.