Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka doskonała na każdą okazję.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 615
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8547
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10117
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2900
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 615
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8547
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10117
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2900
Składniki
Śledzie lekko przepłukać wodą. Pokroić w kostkę. Dokładnie wymieszać z drobno pokrojoną cebulą, musztardą, olejem. Lekko doprawić pieprzem.
Śledzie przełożyć do miski. Posmarować majonezem. Ziemniaki ugotowane w mundurkach w osolonej wodzie obrać i ostudzić. Pokroić w kostkę. Przełożyć na warstwę śledziową. Ogórki pokroić w kosteczkę. Dodać do ziemniaków. Posmarować majonezem.
Buraki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć na sałatkę Przesmarować ostatni raz majonezem.
Jajka ugotować na twardo. Pokroić w kostkę. Dodać na sałatkę. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Również przełożyć. Na wierzch posypać pokrojonym szczypiorkiem. Odstawić do lodówki na kilka godzin.