Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Im człowiek jest starszy tym bardziej docenia smak tego dania. Proste składnik odpowiednio połączone dają wielki sukces o wielkim smaku.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5460
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 970
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11907
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5103
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1391
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5460
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 970
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11907
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5103
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1391
Składniki
Zaczynamy od obierania warzyw czyli marchewka, pietruszka, ziemniak i gotujemy. Możemy w wodzie, ale ja to robię w parowarze około 30 minut . Wydaje mi się, że warzywa są lepsze po takiej obróbce . Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupki. Jak mamy już wszystko obrane ugotowane i wystudzone to zaczynamy kroić. Kroimy w kosteczkę. Ja lubię jak kostka nie jest zbyt mała, ale też nie może być zbyt duża.
Wszystkie pokrojone warzywa, owoce i jajka łączymy w całość, solimy i pieprzymy oraz dodajemy majonez. Uważamy by nie było zbyt dużo bo będzie papka.
A teraz to już tylko smacznego .