Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Bardzo smaczna sałatka na zimę, idealna do dań głównych. Polecam.
słoiki 900 ml, duży garnek
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 177
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 85
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 330
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1473
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 177
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 85
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 330
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1473
Składniki
Wykonanie zalewy: Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, mieszamy, studzimy.
Wykonanie sałatki: Kapustę szatkujemy, ogórki kroimy w plasterki razem ze skórką, marchew obraną ze skórki trzemy przez duże oczka na wiórki. Obrane cebule kroimy w pół plastry, wymyte, pozbawione pestek papryki kroimy w paski. Wszystkie składniki mieszamy, zalewamy zimną zalewą i ponownie mieszamy. Sałatkę zakrywamy i odstawiamy na 2 godziny. Po dwóch godzinach ponownie mieszamy i wkładamy do słoików. Po włożeniu do słoików zalewamy powstałą razem z sokami zalewą i zamykamy słoiki. Pasteryzujemy 15 minut od momentu wrzenia wody. Po pasteryzacji słoiki studzimy, ostudzone wynosimy do piwnicy. Smacznego!!!