Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia USA... sałatka bardzo smaczna.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 244
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2415
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1831
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3531
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28406
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 244
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2415
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1831
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3531
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28406
Składniki
Kalafiora i brokuły wrzucić na gotującą, lekko osoloną wodę. Gotować pod przykryciem przez 3- 5 minut (efekt finalny gotowania to warzywa al dente). Po wyjęciu z garnka przelać zimną wodą, odstawić do przestudzenia. Pomidory pokroić na ósemki. Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w plastry, przyprawić solą i pieprzem. Oliwki podzielić na połówki lub ćwiartki. Sos: Jogurt naturalny zblendować z dwoma różyczkami brokuła i kalafiora i czosnkiem. Dodać trzy oliwki pokrojone w kostkę. Sos doprawić solą i pieprzem. Na talerzu ułożyć pokrojony ser (centralne miejsce). Wokoło położyć różyczki kalafiora i brokuła. Warzywa posypać oliwkami, polać częścią sosu. Na wierzch ułożyć pokrojone pomidory. Uwaga: Pozostały sos, podać oddzielnie w sosjerce. Smacznego.