Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka warzywna z mozzarellą

Sałatka warzywna z mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49637

Dodano:

Odsłon: 4517

Kuchnia USA... sałatka bardzo smaczna.

Składniki

  • ser mozzarella 3 szt (ok. 300g)
  • oliwki czarne 15 szt
  • brokuł świeży 1 szt
  • kalafior świeży 1 szt
  • sól, pieprz czarny mielony
  • pomidor 1- 2 szt
  • jogurt naturalny 200 ml
  • czosnek 2 ząbki
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka warzywna z mozzarellą

Przygotowanie

  1. Kalafiora i brokuły wrzucić na gotującą, lekko osoloną wodę. Gotować pod przykryciem przez 3- 5 minut (efekt finalny gotowania to warzywa al dente). Po wyjęciu z garnka przelać zimną wodą, odstawić do przestudzenia. Pomidory pokroić na ósemki. Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w plastry, przyprawić solą i pieprzem. Oliwki podzielić na połówki lub ćwiartki.
    Sos: Jogurt naturalny zblendować z dwoma różyczkami brokuła i kalafiora i czosnkiem. Dodać trzy oliwki pokrojone w kostkę. Sos doprawić solą i pieprzem.

    Na talerzu ułożyć pokrojony ser (centralne miejsce). Wokoło położyć różyczki kalafiora i brokuła. Warzywa posypać oliwkami, polać częścią sosu. Na wierzch ułożyć pokrojone pomidory.

    Uwaga: Pozostały sos, podać oddzielnie w sosjerce.

    Smacznego.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń