Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49637
Dodano: 07.05.2014
Odsłon: 4517
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Kalafiora i brokuły wrzucić na gotującą, lekko osoloną wodę. Gotować pod przykryciem przez 3- 5 minut (efekt finalny gotowania to warzywa al dente). Po wyjęciu z garnka przelać zimną wodą, odstawić do przestudzenia. Pomidory pokroić na ósemki. Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w plastry, przyprawić solą i pieprzem. Oliwki podzielić na połówki lub ćwiartki.
Sos: Jogurt naturalny zblendować z dwoma różyczkami brokuła i kalafiora i czosnkiem. Dodać trzy oliwki pokrojone w kostkę. Sos doprawić solą i pieprzem.
Na talerzu ułożyć pokrojony ser (centralne miejsce). Wokoło położyć różyczki kalafiora i brokuła. Warzywa posypać oliwkami, polać częścią sosu. Na wierzch ułożyć pokrojone pomidory.
Uwaga: Pozostały sos, podać oddzielnie w sosjerce.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)