Sałatka warzywna podana ze śledziem marynowanym i chlebem.
Sałatka warzywna ze śledziem marynowanym.
Składniki
- sałatka warzywna 20 dag
- śledź marynowany 1 płat z cebulką
- chleb 1 kromka
- Sałatka:
- ziemniaki 6 szt.(sałatkowe)
- marchew 2 szt.
- seler 1 szt.
- por zielona część
- jajka kurze 5 szt.
- ogórki kiszone 0,5 kg
- puszka groszku zielonego (200 g)
- majonez swojski 3-4 łyżki
- musztarda 1 łyżka stołowa
- Pieprz ziołowy
- sól do smaku
Składniki
- sałatka warzywna 20 dag
- śledź marynowany 1 płat z cebulką
- chleb 1 kromka
- Sałatka:
- ziemniaki 6 szt.(sałatkowe)
- marchew 2 szt.
- seler 1 szt.
- por zielona część
- jajka kurze 5 szt.
- ogórki kiszone 0,5 kg
- puszka groszku zielonego (200 g)
- majonez swojski 3-4 łyżki
- musztarda 1 łyżka stołowa
- Pieprz ziołowy
- sól do smaku

Etapy przygotowania
Ziemniaki, seler i marchew wymyte, gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy ze skórek i kroimy w kostkę. Ugotowane jajka, obrane ze skorupek również kroimy w kostkę. Ogórki kiszone i por także kroimy w drobną kostkę. Groszek zielony wysypujemy na sitko w celu osączenia. Tak przygotowane składniki wsypujemy do większej miski, mieszamy, solimy, pieprzymy i dalej mieszamy. Gdy sałatka jest dobrze doprawiona do smaku dodajemy wcześniej zrobiony majonez, musztardę i ponownie mieszamy. Zrobioną sałatkę przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin żeby dojrzała smakowo.
Gotową sałatkę podajemy z płatem śledzia i pieczywem. Smacznego!!!
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Azjatycka
- Polska
- Ryż
- Warzywa
- Owoce
- Awokado
- Przyprawy
- Imbir
- Dla zdrowia
Odsłon: 1433

Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
- Polska
- Buliony
- Kasze i ryż
- Pęczak
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kapusta
- Papryka
- Wieprzowina
- Grzyby
- Prawdziwki
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
Odsłon: 316

Domowa wędlina najlepsza.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Mleko
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
- Dla zdrowia
Odsłon: 36244
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Azjatycka
- Polska
- Ryż
- Warzywa
- Owoce
- Awokado
- Przyprawy
- Imbir
- Dla zdrowia
Odsłon: 1433

Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
- Polska
- Buliony
- Kasze i ryż
- Pęczak
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kapusta
- Papryka
- Wieprzowina
- Grzyby
- Prawdziwki
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
Odsłon: 316

Domowa wędlina najlepsza.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Mleko
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
- Dla zdrowia
Odsłon: 36244



Składniki
- sałatka warzywna 20 dag
- śledź marynowany 1 płat z cebulką
- chleb 1 kromka
- Sałatka:
- ziemniaki 6 szt.(sałatkowe)
- marchew 2 szt.
- seler 1 szt.
- por zielona część
- jajka kurze 5 szt.
- ogórki kiszone 0,5 kg
- puszka groszku zielonego (200 g)
- majonez swojski 3-4 łyżki
- musztarda 1 łyżka stołowa
- Pieprz ziołowy
- sól do smaku
Ziemniaki, seler i marchew wymyte, gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy ze skórek i kroimy w kostkę. Ugotowane jajka, obrane ze skorupek również kroimy w kostkę. Ogórki kiszone i por także kroimy w drobną kostkę. Groszek zielony wysypujemy na sitko w celu osączenia. Tak przygotowane składniki wsypujemy do większej miski, mieszamy, solimy, pieprzymy i dalej mieszamy. Gdy sałatka jest dobrze doprawiona do smaku dodajemy wcześniej zrobiony majonez, musztardę i ponownie mieszamy. Zrobioną sałatkę przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin żeby dojrzała smakowo.
Gotową sałatkę podajemy z płatem śledzia i pieczywem. Smacznego!!!