Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warzywniak to niesamowicie prosta i szybka w przygotowaniu przekąska. Wystarczy zaledwie kilka składników skropionych delikatnym winegretem, by całość stała się niezwykle smaczna i aromatyczna. Sałatka także wygląda bardzo efektownie. Wspaniale zaprezentuje się na wielkanocnym stole. Jej lekkość i świeżość świetnie pasują do zbliżającej się wiosny.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3021
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 177
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 910
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 612
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3021
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 177
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 910
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 612
Składniki
Paluszki surimi pokrój w drobną kostkę.
Z ogórków szklarniowych za pomocą skrobaczki do warzyw zetnij kilka szerokich pasków skórki. Odłóż je na bok, a pozostałe warzywo pokrój w kostkę o podobnej wielkości, co surimi.
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Jajka ugotuj na twardo, obierz je i pokrój w taką samą kostkę.
Szczypiorek posiekaj, pozostawiając końcówki do dekoracji.
W szklankach układaj kolejno warstwami: jajka, surimi, kukurydzę, ogórka, jajko, szczypiorek, surimi i kukurydzę.
W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą wszystkie składniki na dressing. Sałatkę warzywniak skrop kilkoma łyżkami sosu.
Przekąskę udekoruj zwiniętymi w różyczkę paskami skórki z ogórków oraz końcówkami szczypiorku.