Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warzywniak to niesamowicie prosta i szybka w przygotowaniu przekąska. Wystarczy zaledwie kilka składników skropionych delikatnym winegretem, by całość stała się niezwykle smaczna i aromatyczna. Sałatka także wygląda bardzo efektownie. Wspaniale zaprezentuje się na wielkanocnym stole. Jej lekkość i świeżość świetnie pasują do zbliżającej się wiosny.
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 12
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 75
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 99
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 12
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 75
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 99
Składniki
Paluszki surimi pokrój w drobną kostkę.
Z ogórków szklarniowych za pomocą skrobaczki do warzyw zetnij kilka szerokich pasków skórki. Odłóż je na bok, a pozostałe warzywo pokrój w kostkę o podobnej wielkości, co surimi.
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Jajka ugotuj na twardo, obierz je i pokrój w taką samą kostkę.
Szczypiorek posiekaj, pozostawiając końcówki do dekoracji.
W szklankach układaj kolejno warstwami: jajka, surimi, kukurydzę, ogórka, jajko, szczypiorek, surimi i kukurydzę.
W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą wszystkie składniki na dressing. Sałatkę warzywniak skrop kilkoma łyżkami sosu.
Przekąskę udekoruj zwiniętymi w różyczkę paskami skórki z ogórków oraz końcówkami szczypiorku.