Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warzywniak to niesamowicie prosta i szybka w przygotowaniu przekąska. Wystarczy zaledwie kilka składników skropionych delikatnym winegretem, by całość stała się niezwykle smaczna i aromatyczna. Sałatka także wygląda bardzo efektownie. Wspaniale zaprezentuje się na wielkanocnym stole. Jej lekkość i świeżość świetnie pasują do zbliżającej się wiosny.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2765
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3296
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2765
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3296
Składniki
Paluszki surimi pokrój w drobną kostkę.
Z ogórków szklarniowych za pomocą skrobaczki do warzyw zetnij kilka szerokich pasków skórki. Odłóż je na bok, a pozostałe warzywo pokrój w kostkę o podobnej wielkości, co surimi.
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Jajka ugotuj na twardo, obierz je i pokrój w taką samą kostkę.
Szczypiorek posiekaj, pozostawiając końcówki do dekoracji.
W szklankach układaj kolejno warstwami: jajka, surimi, kukurydzę, ogórka, jajko, szczypiorek, surimi i kukurydzę.
W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą wszystkie składniki na dressing. Sałatkę warzywniak skrop kilkoma łyżkami sosu.
Przekąskę udekoruj zwiniętymi w różyczkę paskami skórki z ogórków oraz końcówkami szczypiorku.