Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warzywniak to niesamowicie prosta i szybka w przygotowaniu przekąska. Wystarczy zaledwie kilka składników skropionych delikatnym winegretem, by całość stała się niezwykle smaczna i aromatyczna. Sałatka także wygląda bardzo efektownie. Wspaniale zaprezentuje się na wielkanocnym stole. Jej lekkość i świeżość świetnie pasują do zbliżającej się wiosny.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18330
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 678
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18330
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 678
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Składniki
Paluszki surimi pokrój w drobną kostkę.
Z ogórków szklarniowych za pomocą skrobaczki do warzyw zetnij kilka szerokich pasków skórki. Odłóż je na bok, a pozostałe warzywo pokrój w kostkę o podobnej wielkości, co surimi.
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Jajka ugotuj na twardo, obierz je i pokrój w taką samą kostkę.
Szczypiorek posiekaj, pozostawiając końcówki do dekoracji.
W szklankach układaj kolejno warstwami: jajka, surimi, kukurydzę, ogórka, jajko, szczypiorek, surimi i kukurydzę.
W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą wszystkie składniki na dressing. Sałatkę warzywniak skrop kilkoma łyżkami sosu.
Przekąskę udekoruj zwiniętymi w różyczkę paskami skórki z ogórków oraz końcówkami szczypiorku.