Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warzywniak to niesamowicie prosta i szybka w przygotowaniu przekąska. Wystarczy zaledwie kilka składników skropionych delikatnym winegretem, by całość stała się niezwykle smaczna i aromatyczna. Sałatka także wygląda bardzo efektownie. Wspaniale zaprezentuje się na wielkanocnym stole. Jej lekkość i świeżość świetnie pasują do zbliżającej się wiosny.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 801
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 801
Składniki
Paluszki surimi pokrój w drobną kostkę.
Z ogórków szklarniowych za pomocą skrobaczki do warzyw zetnij kilka szerokich pasków skórki. Odłóż je na bok, a pozostałe warzywo pokrój w kostkę o podobnej wielkości, co surimi.
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Jajka ugotuj na twardo, obierz je i pokrój w taką samą kostkę.
Szczypiorek posiekaj, pozostawiając końcówki do dekoracji.
W szklankach układaj kolejno warstwami: jajka, surimi, kukurydzę, ogórka, jajko, szczypiorek, surimi i kukurydzę.
W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą wszystkie składniki na dressing. Sałatkę warzywniak skrop kilkoma łyżkami sosu.
Przekąskę udekoruj zwiniętymi w różyczkę paskami skórki z ogórków oraz końcówkami szczypiorku.