Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiedeńska sałatka ziemniaczana to idealny dodatek do sznycla lub innych dań obiadowych. Można jeść ją również solo w formie przekąski. Zrobicie ją z zaledwie kilku prostych składników.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3753
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2110
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5554
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5570
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3753
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2110
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5554
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5570
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach do miękkości. Następnie odcedź i odstaw do wystudzenia.
Wystudzone ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Cebule pokrój w drobną kostkę. Dodaj do ziemniaków.
Bulion połącz z musztardą, olejem i octem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Składniki wymieszaj. Gotowym sosem polej sałatkę wiedeńską. Odstaw na godzinę, żeby smaki się przegryzły.
Przed podaniem sałatkę wiedeńską udekoruj świeżym koperkiem.