Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiedeńska sałatka ziemniaczana to idealny dodatek do sznycla lub innych dań obiadowych. Można jeść ją również solo w formie przekąski. Zrobicie ją z zaledwie kilku prostych składników.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12665
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1434
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13791
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5780
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12665
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1434
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13791
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5780
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach do miękkości. Następnie odcedź i odstaw do wystudzenia.
Wystudzone ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Cebule pokrój w drobną kostkę. Dodaj do ziemniaków.
Bulion połącz z musztardą, olejem i octem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Składniki wymieszaj. Gotowym sosem polej sałatkę wiedeńską. Odstaw na godzinę, żeby smaki się przegryzły.
Przed podaniem sałatkę wiedeńską udekoruj świeżym koperkiem.