Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy kilka chwil i takie pyszności lądują na stole.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3563
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1878
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1080
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 234
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3563
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1878
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1080
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 234
Składniki
Młodą kapustę lub sałatę lodową poszatkować i włożyć do salaterki. Lekko ugnieść, żeby zmiękła. Dodać sałatę roszponkę, pokrojone liście botwinki. Teraz kolej na pokrojone na połówki pomidory i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Teraz pokrojone w grubą kostkę jajka. Jajka oprószyć solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym i przykryć szczypiorem drobno pokrojonym. Teraz ogórek pokrojony w kostkę i oprószony koperkiem. Kolej na pokrojone w kostkę rzodkiewki. Rzodkiewki przykryć wiejskim serkiem. Przed podaniem sałatkę delikatnie wymieszać z kwaśną śmietaną, pieprzem świeżo mielonym i solą do smaku. Smacznego.