Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy kilka chwil i takie pyszności lądują na stole.
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5668
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29648
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5668
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29648
Składniki
Młodą kapustę lub sałatę lodową poszatkować i włożyć do salaterki. Lekko ugnieść, żeby zmiękła. Dodać sałatę roszponkę, pokrojone liście botwinki. Teraz kolej na pokrojone na połówki pomidory i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Teraz pokrojone w grubą kostkę jajka. Jajka oprószyć solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym i przykryć szczypiorem drobno pokrojonym. Teraz ogórek pokrojony w kostkę i oprószony koperkiem. Kolej na pokrojone w kostkę rzodkiewki. Rzodkiewki przykryć wiejskim serkiem. Przed podaniem sałatkę delikatnie wymieszać z kwaśną śmietaną, pieprzem świeżo mielonym i solą do smaku. Smacznego.