Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie zaimponować gościom podczas świąt wielkanocnych? Przygotujcie sałatkę ziemniaczaną w oryginalnym wydaniu. Ewa Wachowicz przewrotnie do sałatki dodała marynowane karczochy, a sos na bazie majonezu i musztardy zastąpiła pesto z oliwą i odrobiną octu jabłkowego. Sałatka wielkanocna według przepisu Ewy Wachowicz z pewnością zasmakuje wszystkim, bez wyjątków! Fot. materiały prasowe Polsat
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 108
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 208
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1821
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 108
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 208
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1821
Składniki
Ziemniaki gotujemy do miękkości w mundurkach we wrzącej osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki pozostawiamy do wystudzenia. Następnie obieramy je ze skórki i kroimy w plasterki. Pokrojone ziemniaki przekładamy do miski.
Czerwoną cebulę obieramy z wierzchnich łupin i kroimy w talarki, podobnie postępujemy z ogórkami. Karczochy kroimy na mniejsze kawałeczki. Składniki przekładamy do ziemniaków. Warzywa łączymy ze sobą.
Składniki pesto przekładamy do blendera kielichowego i miksujemy na gładką masę.
Łyżkę pesto łączymy z oliwą i octem jabłkowym. Sałatkę wielkanocną łączymy z sosem.
Sałatka wielkanocna według przepisu Ewy Wachowicz jest w zasadzie gotowa. Przed zaserwowaniem jej gościom należy odstawić ją na kilka godzin do lodówki, żeby smaki się przegryzły.