Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie zaimponować gościom podczas świąt wielkanocnych? Przygotujcie sałatkę ziemniaczaną w oryginalnym wydaniu. Ewa Wachowicz przewrotnie do sałatki dodała marynowane karczochy, a sos na bazie majonezu i musztardy zastąpiła pesto z oliwą i odrobiną octu jabłkowego. Sałatka wielkanocna według przepisu Ewy Wachowicz z pewnością zasmakuje wszystkim, bez wyjątków! Fot. materiały prasowe Polsat
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3194
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 175
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 86
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 75
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3194
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 175
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 86
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 75
Składniki
Ziemniaki gotujemy do miękkości w mundurkach we wrzącej osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki pozostawiamy do wystudzenia. Następnie obieramy je ze skórki i kroimy w plasterki. Pokrojone ziemniaki przekładamy do miski.
Czerwoną cebulę obieramy z wierzchnich łupin i kroimy w talarki, podobnie postępujemy z ogórkami. Karczochy kroimy na mniejsze kawałeczki. Składniki przekładamy do ziemniaków. Warzywa łączymy ze sobą.
Składniki pesto przekładamy do blendera kielichowego i miksujemy na gładką masę.
Łyżkę pesto łączymy z oliwą i octem jabłkowym. Sałatkę wielkanocną łączymy z sosem.
Sałatka wielkanocna według przepisu Ewy Wachowicz jest w zasadzie gotowa. Przed zaserwowaniem jej gościom należy odstawić ją na kilka godzin do lodówki, żeby smaki się przegryzły.