Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie zaimponować gościom podczas świąt wielkanocnych? Przygotujcie sałatkę ziemniaczaną w oryginalnym wydaniu. Ewa Wachowicz przewrotnie do sałatki dodała marynowane karczochy, a sos na bazie majonezu i musztardy zastąpiła pesto z oliwą i odrobiną octu jabłkowego. Sałatka wielkanocna według przepisu Ewy Wachowicz z pewnością zasmakuje wszystkim, bez wyjątków! Fot. materiały prasowe Polsat
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 523
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 523
Składniki
Ziemniaki gotujemy do miękkości w mundurkach we wrzącej osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki pozostawiamy do wystudzenia. Następnie obieramy je ze skórki i kroimy w plasterki. Pokrojone ziemniaki przekładamy do miski.
Czerwoną cebulę obieramy z wierzchnich łupin i kroimy w talarki, podobnie postępujemy z ogórkami. Karczochy kroimy na mniejsze kawałeczki. Składniki przekładamy do ziemniaków. Warzywa łączymy ze sobą.
Składniki pesto przekładamy do blendera kielichowego i miksujemy na gładką masę.
Łyżkę pesto łączymy z oliwą i octem jabłkowym. Sałatkę wielkanocną łączymy z sosem.
Sałatka wielkanocna według przepisu Ewy Wachowicz jest w zasadzie gotowa. Przed zaserwowaniem jej gościom należy odstawić ją na kilka godzin do lodówki, żeby smaki się przegryzły.