Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki wielkanocne siostry Anastazji cieszą się niesłabnącą popularnością. W szczególności jedna sałatka — jarzynowa, którą uwielbiają niemal wszyscy. Sałatka Wielkanocna siostry Anastazji jest jednak bardziej wyrazista i pikantna, a dodatek kiszonych ogórków nadaje jej kwaskowatej nutki, która przełamuje słodycz groszku konserwowego. Sałatka jest prosta i niezwykle szybka w wykonaniu. Będzie smakować przygotowana tuż przed śniadaniem wielkanocnym, jak i na drugi dzień. Sałatka siostry Anastazji nie potrzebuje leżakować, aby wszystkie smaki się "przegryzły". Ta sałatka wielkanocna jest fantastyczna w smaku również za sprawą dressingu. Odpowiednio dobrane proporcje majonezu i musztardy, a także dodatek soku z cytryny pozwalają na wydobycie bogactwa smaku wszystkich składników.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4947
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13371
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5829
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7512
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4947
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13371
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5829
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7512
Składniki
Ziemniaki i marchewki ugotuj w mundurkach do miękkości. Po wystygnięciu obierz je i pokrój w kostkę. Przełóż składniki do osobnej miski.
Dodaj pokrojone w kostkę jajka, szynkę, cebulę i ogórki, a także odcedzony groszek. Dokładnie wymieszaj.
W osobnej miseczce połącz ze sobą majonez, musztardę, sok z cytryny i przyprawy. Dodaj do warzyw i mięsa. Dobrze wymieszaj, by wszystkie składniki dokładnie pokryły się sosem. Sałatkę wielkanocną siostry Anastazji podawaj posypaną szczypiorkiem i natką pietruszki.