Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka jarzynowa, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Siostra Anastazja zamiast cebuli do sałatki dodaje sparzonego pora, dzięki temu sałatka ma łagodniejszy smak, pięknie pachnie i dłużej zachowuje świeżość. Poznajcie sprawdzony przepis siostry Anastazji na klasyczną sałatkę z warzywami korzeniowymi.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5834
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 390
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5834
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 390
Składniki
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i serer dokładnie wyszczotkować, przełożyć do garnka, zalać gorącą wodą, posolić i gotować do miękkości. Następnie odcedzić, wystudzić, obrać i pokroić w równą kostkę.
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać z łupin i również pokroić w kostkę.
Por umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, przekroić na pół i drobno poszatkować. Skrojonego pora sparzyć wrzątkiem, następnie odcedzić i odstawić na bok do ostygnięcia.
Groszek odcedzić z zalewy.
Ogórki wyjąć ze słoika i pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie warzywa przesypać do jednej miski.
W osobnej misce połączyć majonez z musztardą. Sos doprawić solą i pieprzem.
Sałatkę rozrobić z sosem. Dokładnie wymieszać. Gotowe!