Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka jarzynowa, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Siostra Anastazja zamiast cebuli do sałatki dodaje sparzonego pora, dzięki temu sałatka ma łagodniejszy smak, pięknie pachnie i dłużej zachowuje świeżość. Poznajcie sprawdzony przepis siostry Anastazji na klasyczną sałatkę z warzywami korzeniowymi.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 726
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 411
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 726
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 411
Składniki
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i serer dokładnie wyszczotkować, przełożyć do garnka, zalać gorącą wodą, posolić i gotować do miękkości. Następnie odcedzić, wystudzić, obrać i pokroić w równą kostkę.
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać z łupin i również pokroić w kostkę.
Por umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, przekroić na pół i drobno poszatkować. Skrojonego pora sparzyć wrzątkiem, następnie odcedzić i odstawić na bok do ostygnięcia.
Groszek odcedzić z zalewy.
Ogórki wyjąć ze słoika i pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie warzywa przesypać do jednej miski.
W osobnej misce połączyć majonez z musztardą. Sos doprawić solą i pieprzem.
Sałatkę rozrobić z sosem. Dokładnie wymieszać. Gotowe!