Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanoc to czas rodzinnych spotkań, radości i pysznego jedzenia – a na świątecznym stole nie może zabraknąć kolorowej, wiosennej sałatki! Proponuję sycącą sałatkę wielkanocną, która świetnie komponuje się z tradycyjnymi potrawami. Prosta w przygotowaniu, pełna świeżych składników i pięknie prezentująca się na stole – z pewnością zachwyci każdego.
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 60
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4450
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 60
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4450
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz. 4 jajka pokrój w kostkę i przełóż do miski (1 jajko zostaw do ozdoby). Szynkę, ser żółty i rzodkiewki również pokrój w kostkę lub małe paseczki i przełóż do miski z sałatką. Cebulę pokrój w cienkie piórka i przełóż do miski. Następnie dodaj groszek konserwowy.
Przygotuj sos. W miseczce wymieszaj wszystkie składniki na sos, dopraw solą i pieprzem.
Sos wlej do miski z sałatką i dokładnie delikatnie wymieszaj. Przełóż sałatkę do czystej miski, delikatnie wyrównaj łyżką. Górę sałatki posyp siekanym szczypiorkiem. 1 jajko pokrój na plastry i ułóż na górze sałatki. Można przyozdobić również rzodkiewką. Sałatka jest pyszna i sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Smacznego!