Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle efektowna sałatka z wędzonym kurczakiem, jajkami gotowanymi na twardo, pieczarkami konserwowymi, porem i żółtym serem. Do tego dressing przygotowany na bazie jogurtu naturalnego i majonezu. Poezja smaku! Przygotuj ją na Wielkanoc i oczaruj nią gości.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Składniki
Zaczynamy od przygotowania sosu: do miski przekładamy jogurt naturalny, dodajemy majonez, składniki przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Miskę wyścielamy od środka folią spożywczą.
Kurczaka wędzonego oddzielamy od kości i kroimy w kostkę. Wykładamy kurczaka na spód miski i smarujemy sosem.
Pieczarki odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojone pieczarki przekładamy do miski i przykrywamy sosem.
Jajko gotujemy na twardo, kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Warstwę jajek układamy na górze.
Miskę z sałatką przykrywamy talerzem i odwracamy do góry nogami. Ściągamy od góry miskę i zdejmujemy spożywczą. Na górę sałatki wykładamy pozostałą część sosu. Sałatkę posypujemy startym na małych oczkach żółtym serem.
Dodatkowo sałatkę możemy ozdobić listkami bazylii i kwiatkami wykonanymi z plasterków żółtego sera. Sałatkę przed podaniem schładzamy w lodówce.