Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka wielowarzywna o smaku słodko - kwaśnym na zimę. Sałatka jest idealna do dań głównych. Polecam.
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 84
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 81
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 781
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 84
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 81
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 781
Składniki
Kapustę szatkujemy, marchew obraną ze skórki trzemy przez duże oczka. Obrane cebule kroimy w piórka, ogórki szatkujemy w plasterki (ogórków nie obieramy ze skórki),wymyte, pozbawione pestek papryki kroimy w paski. Dodajemy sól i cukier, wszystkie składniki mieszamy. Wlewamy oliwę i ocet i ponownie mieszamy. Sałatkę zakrywamy i odstawiamy na 2 godziny. Po dwóch godzinach ponownie mieszamy i wkładamy do słoików. Do każdego słoika wlewamy sok powstały z warzyw. Słoiki szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy 15 - 20 minut od momentu wrzenia wody. Sałatkę po pasteryzacji studzimy i ostudzone słoiki wynosimy do piwnicy. Smacznego!!!