Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka wielowarzywna o smaku słodko - kwaśnym na zimę. Sałatka jest idealna do dań głównych. Polecam.
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 16
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 8
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208921
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 16
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 8
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208921
Składniki
Kapustę szatkujemy, marchew obraną ze skórki trzemy przez duże oczka. Obrane cebule kroimy w piórka, ogórki szatkujemy w plasterki (ogórków nie obieramy ze skórki),wymyte, pozbawione pestek papryki kroimy w paski. Dodajemy sól i cukier, wszystkie składniki mieszamy. Wlewamy oliwę i ocet i ponownie mieszamy. Sałatkę zakrywamy i odstawiamy na 2 godziny. Po dwóch godzinach ponownie mieszamy i wkładamy do słoików. Do każdego słoika wlewamy sok powstały z warzyw. Słoiki szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy 15 - 20 minut od momentu wrzenia wody. Sałatkę po pasteryzacji studzimy i ostudzone słoiki wynosimy do piwnicy. Smacznego!!!