Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na lokalnych targach i w sklepach pojawiły się świeże warzywa? Czujesz powiew wiosny? W takim razie czas na sałatkę ze świeżymi ziołami i pysznymi składnikami. Można ją przygotować jako drugie śniadanie, kolację albo dodatek do dań na ciepło.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 564
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16842
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 636
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 564
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16842
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 636
Składniki
Jajka ugotuj na twardo w wodzie. Następnie obierz je i pokrój w drobną kostkę. Przełóż do dużej miski.
Główkę kapusty poszatkuj albo zetrzyj na tarce, aby powstały wiórki (powinny być jednak grube i długie. Przełóż do jajek. Z pora odkrój białą i jasnozieloną część, następnie pokrój na 3-4 części. Przekrój każdą z nich wzdłuż, kilka razy, aby powstały cienkie paski. Dodaj do pozostałych składników.
Umyj i osusz rzodkiewki, odkrój zielone części. Pokrój w plasterki. Dołóż do miski.
Teraz w małej misce wymieszaj jogurt naturalny z sokiem z cytryny, cukrem i posiekanym drobno koperkiem. Przełóż sos do miski i całość dokładnie zamieszaj. Posól i popieprz według uznania. Przed podaniem nie zapomnij o udekorowaniu sałatki świeżo siekanym szczypiorem.