Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na lokalnych targach i w sklepach pojawiły się świeże warzywa? Czujesz powiew wiosny? W takim razie czas na sałatkę ze świeżymi ziołami i pysznymi składnikami. Można ją przygotować jako drugie śniadanie, kolację albo dodatek do dań na ciepło.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 24
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 24
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Składniki
Jajka ugotuj na twardo w wodzie. Następnie obierz je i pokrój w drobną kostkę. Przełóż do dużej miski.
Główkę kapusty poszatkuj albo zetrzyj na tarce, aby powstały wiórki (powinny być jednak grube i długie. Przełóż do jajek. Z pora odkrój białą i jasnozieloną część, następnie pokrój na 3-4 części. Przekrój każdą z nich wzdłuż, kilka razy, aby powstały cienkie paski. Dodaj do pozostałych składników.
Umyj i osusz rzodkiewki, odkrój zielone części. Pokrój w plasterki. Dołóż do miski.
Teraz w małej misce wymieszaj jogurt naturalny z sokiem z cytryny, cukrem i posiekanym drobno koperkiem. Przełóż sos do miski i całość dokładnie zamieszaj. Posól i popieprz według uznania. Przed podaniem nie zapomnij o udekorowaniu sałatki świeżo siekanym szczypiorem.