Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa, kolorowa sałatka.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1044
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 146
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2193
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4215
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1044
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 146
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2193
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4215
Składniki
Kurczaka kroimy w średnią kostkę, oprószamy przyprawami i smażymy na oleju na ładny złoty kolor. Odkładamy na bok.
Składniki na dressing układamy w misce i dokładnie mieszamy, dodajemy szczyptę soli oraz dużą szczyptę pieprzu, pozostawiamy do przegryzienia.
W międzyczasie gdy stygnie kurczak kroimy w cienkie pół plasterki rzodkiewka, plasterki mini pomidorki, ogórka na cztery (wybieramy środek) i w cienkie plasterki, serek w drobną kostkę.
Miks sałat rozkładamy na talerzu, rozkładamy pokrojone warzywa, przekrojone na cztery jajka i polewamy dressingiem, posypujemy czarnuszką oraz ziarenkami słonecznika.
Gotową sałatkę od razu podajemy .