Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa, kolorowa sałatka.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 227
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1187
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1237
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13363
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 227
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1187
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1237
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13363
Składniki
Kurczaka kroimy w średnią kostkę, oprószamy przyprawami i smażymy na oleju na ładny złoty kolor. Odkładamy na bok.
Składniki na dressing układamy w misce i dokładnie mieszamy, dodajemy szczyptę soli oraz dużą szczyptę pieprzu, pozostawiamy do przegryzienia.
W międzyczasie gdy stygnie kurczak kroimy w cienkie pół plasterki rzodkiewka, plasterki mini pomidorki, ogórka na cztery (wybieramy środek) i w cienkie plasterki, serek w drobną kostkę.
Miks sałat rozkładamy na talerzu, rozkładamy pokrojone warzywa, przekrojone na cztery jajka i polewamy dressingiem, posypujemy czarnuszką oraz ziarenkami słonecznika.
Gotową sałatkę od razu podajemy .