Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa, kolorowa sałatka.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1475
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 999
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1475
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 999
Składniki
Kurczaka kroimy w średnią kostkę, oprószamy przyprawami i smażymy na oleju na ładny złoty kolor. Odkładamy na bok.
Składniki na dressing układamy w misce i dokładnie mieszamy, dodajemy szczyptę soli oraz dużą szczyptę pieprzu, pozostawiamy do przegryzienia.
W międzyczasie gdy stygnie kurczak kroimy w cienkie pół plasterki rzodkiewka, plasterki mini pomidorki, ogórka na cztery (wybieramy środek) i w cienkie plasterki, serek w drobną kostkę.
Miks sałat rozkładamy na talerzu, rozkładamy pokrojone warzywa, przekrojone na cztery jajka i polewamy dressingiem, posypujemy czarnuszką oraz ziarenkami słonecznika.
Gotową sałatkę od razu podajemy .