Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem że mortadela wraca do łask, dlatego zdecydowałam się podać Wam przepis na bardzo prostą ,szybką w przygotowaniu tylko z 3 składników i majonezu właśnie z mortadelą. Ta sałatka u mnie w domu nazwana była wus zalat smakowała obłędnie, podana do chleba na różnych imprezach okolicznościowych i nie tylko. Ja ją nabierałam na kromkę chleba posmarowanego delikatnie masłem, nie mogłam się najeść i to mi zostało do dzisiaj. Polecam.
nóż, deska do krojenia, miska, łyżka, słoik lub salaterka,
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Mortadelę ,ogórki i ser kroimy w drobną kostkę , przekładamy do miski i mieszamy, dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Dekorujemy według uznania. Przekładamy do szklanej salaterki lub tak jak ja do słoiczka. Smacznego.
Mortadele , ogórki i ser pokroić.
Wymieszać z majonezem.
Sałatka gotowa do podania.