Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem że mortadela wraca do łask, dlatego zdecydowałam się podać Wam przepis na bardzo prostą ,szybką w przygotowaniu tylko z 3 składników i majonezu właśnie z mortadelą. Ta sałatka u mnie w domu nazwana była wus zalat smakowała obłędnie, podana do chleba na różnych imprezach okolicznościowych i nie tylko. Ja ją nabierałam na kromkę chleba posmarowanego delikatnie masłem, nie mogłam się najeść i to mi zostało do dzisiaj. Polecam.
nóż, deska do krojenia, miska, łyżka, słoik lub salaterka,
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 98
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 124
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 98
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 124
Składniki
Mortadelę ,ogórki i ser kroimy w drobną kostkę , przekładamy do miski i mieszamy, dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Dekorujemy według uznania. Przekładamy do szklanej salaterki lub tak jak ja do słoiczka. Smacznego.
Mortadele , ogórki i ser pokroić.
Wymieszać z majonezem.
Sałatka gotowa do podania.