Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem sałatki to najlepszy wybór. Proponuję wyjątkowo orzeźwiającą sałatkę z arbuza i fety.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 800
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1653
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6181
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8965
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 800
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1653
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6181
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8965
Składniki
Arbuza czyścimy z pestek, kroimy w kostki. Ser feta również kroimy w kostki. Liście sałaty płuczemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Wszystko mieszamy ze sobą, posypujemy obficie pieprzem cytrynowym. Podajemy schłodzone, wtedy soczysty arbuz smakuje najlepiej.
Jako miskę możemy wykorzystać skórkę arbuza. Wymaga to trochę pracy, ale efekt ciekawy :)