Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem sałatki to najlepszy wybór. Proponuję wyjątkowo orzeźwiającą sałatkę z arbuza i fety.
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1823
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 511
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 24
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1823
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 511
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 24
Składniki
Arbuza czyścimy z pestek, kroimy w kostki. Ser feta również kroimy w kostki. Liście sałaty płuczemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Wszystko mieszamy ze sobą, posypujemy obficie pieprzem cytrynowym. Podajemy schłodzone, wtedy soczysty arbuz smakuje najlepiej.
Jako miskę możemy wykorzystać skórkę arbuza. Wymaga to trochę pracy, ale efekt ciekawy :)