Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem sałatki to najlepszy wybór. Proponuję wyjątkowo orzeźwiającą sałatkę z arbuza i fety.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98169
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1932
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5777
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5781
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98169
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1932
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5777
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5781
Składniki
Arbuza czyścimy z pestek, kroimy w kostki. Ser feta również kroimy w kostki. Liście sałaty płuczemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Wszystko mieszamy ze sobą, posypujemy obficie pieprzem cytrynowym. Podajemy schłodzone, wtedy soczysty arbuz smakuje najlepiej.
Jako miskę możemy wykorzystać skórkę arbuza. Wymaga to trochę pracy, ale efekt ciekawy :)