Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na lekką, świeżą i soczystą sałatkę z arbuzem, zielonym ogórkiem oraz serem feta. To prosty i szybki sposób na zdrową przekąskę, a także drugie śniadanie do pracy lub szkoły.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94160
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2812
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3586
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1663
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2355
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94160
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2812
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3586
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1663
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2355
Składniki
Miąższ arbuza kroimy na mniejsze kawałki lub wydrążamy je za pomocą małej foremki. Ogórka i ser feta kroimy w kostkę, a oliwki w plasterki. Na talerze wykładamy liście rukoli i mięty oraz wszystkie pozostałe składniki.
Do małego słoiczka wlewamy oliwę, sok z cytryny, syrop z agawy oraz dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Słoiczek zakręcamy i energicznie mieszamy. Powstałym sosem polewamy sałatkę tuż przez podaniem.
Sos do sałatki możecie dosłodzić także miodem lub syropem daktylowym. PRZYGOTOWANIE SAŁATKI W LUNCHBOXIE: Jeśli sałatkę przygotowujecie w lunch boxie, to spakujcie osobno sos (np. w małym słoiczku) i dodajcie do pozostałych składników dopiero przez konsumpcją.