Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Awokado smakuje doskonale nie tylko na tostach czy kanapkach. Można podać je również w sałatce. Świetnie komponuje się oczywiście z jajkiem oraz rybą, w tym przypadku tuńczykiem. Nie zapomnij dodać do niej sporej ilości cytryny, która świetnie podbije wszystkie smaki.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Składniki
Zacznij od ugotowania jajek na twardo, kiedy wystygną obierz je i podziel na ćwiartki. Ogórki obierz, awokado wydrąż, a następnie wszystko pokrój w plasterki. Tuńczyka odsącz z zalewy i rozdrobnij.
Do dużej miski dodaj mix sałat, kawałki tuńczyka, ćwiartki jajka, ogórka oraz posiekany koperek. Wlej oliwę z oliwek i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem do smaku.