Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka dla całęj rodzinki....
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
Wykonanie. Bakłażana kroimy w dużą kostkę, posypujemy solą i odstawiamy na 40 minut (dzięki temu pozbędziemy się gorzkiego smaku). Następnie smażymy bakłażana na oliwie aż zmięknie i odstawiamy do wystygnięcia.
Cebulę, pomidory , mortadelę, ogórek kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa mieszamy razem, dodajemy majonez, pieprz i sól do smaku. Sałatkę podajemy jako dodatek do mięs lub do ziemniaków.